AMN

10 september: AirFair, Fly-in en AirParty voor alle luchtvaartfans

Fly-in en AirParty op Teuge
bij 10-jarig jubileum AMN

Vliegtuigonderhoudsbedrijf Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) viert op zaterdag 10 september zijn tienjarig jubileum met een Fly-in en een AirParty voor iedereen die geïnteresseerd is in luchtvaart. De Fly-in en de overige festiviteiten worden georganiseerd op Teuge Airport en zijn gratis toegankelijk.

AMN Fly-in

Bij het luchtvaartfeest zijn alle belangstellenden zowel over land als door de lucht van harte welkom. Aan de Fly-in kan op zaterdag 10 september worden deelgenomen van 10.00 tot 20.00 uur. Bezoekers die vliegend aankomen en deelnemen aan de Fly-in, worden verzocht zich vooraf aan te melden via www.amnetherlands.nl/fly-in. Voor de deelnemers aan de Fly-in zijn de cateringfaciliteiten in de hangaar van AMN gratis. Bezoekers die over land komen kunnen de meeste vliegtuigen van nabij bekijken en aan alle feestelijkheden deelnemen.

Teuge AirFair

De Fly-in en AirParty vallen op deze zaterdag 10 september samen met de Teuge AirFair. De combinatie van deze twee evenementen belooft een fantastische luchtvaartattractie voor iedereen te worden, met naast de Fly-in en de AirFair ook een luchtvaartmarkt bij AMN, met non-profit luchtvaartorganisaties zoals luchtvaartmusea en andere luchtvaartclubs, een ´line-up´ van historische en bijzondere vliegtuigen, lezingen voor vliegers en andere belangstellenden, prima culinaire voorzieningen voor iedereen en speelfaciliteiten voor kinderen.

Fokker D.21

Bij de AirParty wordt ook de Fokker D.21 verwacht die eind mei voor het eerst heeft gevlogen. Dit zal waarschijnlijk een van de eerste publieke optredens worden van dit bijzondere Nederlandse vliegtuig uit de meidagen van 1940, dat door Egmond Vintage Wings is nagebouwd. Deze Fokker D.21 draagt de kleuren van het toestel dat op 11 mei 1940 werd gevlogen door de Nederlandse sergeant-vlieger Koos Roos. Tijdens een oorlogsmissie begeleidde hij twee Fokker T.5-bommenwerpers die de Maasbruggen bij Rotterdam moesten bombarderen, voordat deze in Duitse handen zouden vallen. Bij deze actie slaagde Roos erin om twee Duitse Messerschmitt Bf109´s van de Luftwaffe neer te halen, voordat hij zelf werd neergeschoten en zwaar gewond raakte.

AMN AirParty

Toegang tot de AMN AirParty, de Fly-in en de AirFair is op deze zaterdag 10 september voor iedereen gratis. In de hangaar van AMN kan men genieten van live muziek van regionale sterren, en van uitgelezen cateringfaciliteiten.

Graag tot ziens op zaterdag 10 september! 🥂

Blijf op de hoogte van al onze bijzondere activiteiten. Volg ons op Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter!

Missie en Visie

Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) wil een kwalitatief goed en flexibel totaalpakket voor het onderhoud (en bijhorende werkzaamheden) aanbieden voor Operators, vliegclubs en privé eigenaren in de general en business aviation (vliegtuigen en helikopters).

Contact

AMN Teuge
De Zanden 105 B
7395 PG Teuge (NL)
T: +31 (0)55 – 323 21 74

Support

Ondersteuning

Documentatie

Veel gestelde vragen