Teuge, 10 maart 2014 – Het vliegtuigonderhoudsbedrijf Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) is de grootste CAMO van ons land geworden. Deze mijlpaal werd recentelijk bereikt dankzij het initiatief tot intensieve samenwerking met Wings over Holland op Lelystad-Airport. Als gevolg van deze samenwerking heeft AMN nu ook een tweede vestiging geopend op Lelystad-Airport.

Aircraft Maintenance Netherlands is het vliegtuigonderhoudsbedrijf dat de meeste Airworthiness Reviews in ons land uitvoert en ook de meeste Airworthiness Review Certificates (ARC’s) uitgeeft.. Daarmee is AMN in korte tijd uitgegroeid tot de grootste CAMO (Continuing Airworthiness Management Organisation), binnen de Nederlandse General Aviation. AMN-directeur Niels Pol is erg blij met de samenwerking met Wings over Holland: “De samenwerking tussen Wings en AMN is gebouwd op een jarenlange relatie tussen beide partijen en het zal de positie van onze bedrijven versterken en voorbereiden op de toekomst. Onze CAMO krijgt hiermee een nog bredere basis en vergroot het kennisniveau door de toevoeging van o.a. de Diamonds en andere toestellen van Wings”.

Beroemde Catalina

De tweede vestigingsplaats Lelystad was voor AMN niet onbekend. Al geruime tijd onderhoudt AMN daar o.a. de Catalina uit de Tweede Wereldoorlog; een beroemd amfibievliegtuig -een vliegboot met tevens een landingsgestel met wielen-, dat vliegend wordt gehouden door de stichting Vrienden van de Catalina. AMN zorgt daarbij voor de professionele ondersteuning bij het technisch onderhoud.

Breed portfolio

Aircraft Maintenance Netherlands houdt zich bezig met onderhoud aan motoren en instrumenten, en zowel aan helikopters als vliegtuigen met vaste vleugels. Het onderhoudsportfolio van AMN is breed en kent vele bijzondere vliegtuigen. AMN heeft helikopters als de Robinson R-44 en de MBB Bo-105 in de CAMO, evenals historische vliegtuigen als de Fokker S-11 uit 1948 en de houten Bo-207 uit 1962, en grote en kleine moderne vliegtuigen als de Cessna 208 Caravan, de Sky Arrow en de PS-28 Sportcruiser. AMN is dealer van o.a. ACR Artex, Aspen Avionics, Trig Avionics en AEM (Anodyne Electronics Manufacturing).

Twee vestigingen

Aircraft Maintenance Netherlands is actief op vestigingen op Vliegveld Teuge en op Lelystad-Airport. Voor meer informatie is AMN bereikbaar via info@amnetherlands.nl. AMN is op Teuge gevestigd aan de Zanden 105 B, 7395 PG Teuge, Tel. 055-323 21 74. Meer info: www.amnetherlands.nl.