Teuge, 20 april 2020 – Vliegtuigonderhoudsbedrijf Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) heeft een nieuwe service aan zijn portfolio toegevoegd. Via de nieuwe site www.aircraft-4-sale.com biedt AMN vliegtuigen vanuit Nederland te koop aan. De verkoopservice wordt ook aangeboden via de Nederlands-Engelstalige site en via de Duitstalige site van AMN. Voorlopig is deze service voor alle relaties van AMN gratis.

“Bijzondere verkoopfaciliteiten”

AMN-directeur Theo Arends: “We zagen dat veel Nederlandse kopers en verkopers van vliegtuigen hun  heil zochten bij buitenlandse en zelfs Amerikaanse verkoopsites. Dat is niet altijd even praktisch en daarom besloten we een Nederlands alternatief aan te bieden dat zich vooral richt op vliegtuigaanbod in West-Europa. Dat heeft niet alleen veel praktische voorbeelden – je hoeft niet de halve wereld over om een vliegtuig te bekijken – maar wij kunnen ook veel meer faciliteiten bieden dan zo´n verkoopsite. Als vliegtuigonderhoudsbedrijf zitten aan- en verkoopkeuringen in ons DNA en behoort de import en export van vliegtuigen, inclusief bijvoorbeeld het regelen van ´een nieuwe identiteit´, tot onze dagelijkse werkzaamheden.”

Drie talen

Vanaf de opening van de site www.aircraft-4-sale.com werden er al bijzondere vliegtuigen aangeboden: de Sukhoi Su-29 PH-KAH, de Tecnam P-2010 PH-KVL, de Fuji FA-200-160 PH-FJI en de Yakovlev YAK-52 LY-FOU bijvoorbeeld. Maar ook staan er enkele Socata TB-9´s, een Cessna 177 Cardinal en een Cessna 182 Skylane te koop.
De verkoopservice van AMN onderscheidt zich ook van buitenlandse sites door zijn meertalige marktbenadering. De service wordt in het Nederlands en het Engels ook aangeboden via de site www.amnetherlands.nl en in het Duits via de site www.amnetherlands.de.

Totaalpakket

Met deze nieuwe verkoopservice wil AMN in een hiaat voorzien. AMN is een van de grootste onderhoudsbedrijven in de Nederlandse general Aviation en biedt naast de mogelijkheid van aan- en verkoop van vliegtuigen een totaalpakket aan vliegtuigonderhoudsdiensten. Zo worden alle aspecten rond het luchtwaardig houden van vliegtuigen en helikopters uitgevoerd, zoals het beheer door de CAMO, structural repairs, AOG-(aircraft-on-ground-) services, de inbouw en het testen van avionica en uiteraard alle vormen van inspecties en onderhoud. AMN is tevens officieel dealer van o.a. Garmin Avionics, Trig Avionics, Aspen Avionics en Becker Avionics. AMN heeft naast een hoofdvestiging op Airport Teuge een dependance op Lelystad Airport.