AMN

Bon Air Aircraft Management

Camo

Bon Air Aircraft Management

CAMO

Technische administratie en vliegtuigbeheer

Wij bieden u de mogelijkheid om de technische administratie van uw toestel door middel van een contract aan onze CAMO Bon Air Aircraft Management B.V. uit te besteden. Bon Air Aircraft Management B.V. is een dochteronderneming van Aircraft Maintenance Netherlands B.V. Bon Aircraft Management is gevestigd op hetzelfde adres als AMN, waardoor u maar één aanspreekpunt voor het onderhoud en het technisch beheer van uw vliegtuig heeft.

Om de luchtwaardigheid van uw toestel te waarborgen bent u van overheidswege verplicht de administratie van uw toestel aan bepaalde eisen te laten voldoen. U kunt deze verantwoordelijkheid d.m.v. een contract aan ons uit te besteden. Daarmee maken we met u de afspraak de technische administratie voor u bij te houden, en voeren wij de volgende taken voor u uit:

 • Opstellen en goedkeuren van het AMP (onderhoudsprogramma).
 • Technische administratie wordt volgens standaard ingedeeld.
 • Onderhoudstaken uit het AMP worden in een programma opgenomen, zodat deze eenvoudig gemonitord kunnen worden.
 • Modificatiestatus wordt in de technische documentatie verwerkt.
 • Equipmentlist wordt volgens de actuele modificatiestatus bijgewerkt.
 • Er wordt een Maintenance Statement afgegeven om het volgende onderhoud aan te geven.
 • We verzorgen de Jaarlijkse ARC-inspectie, waarmee de status van het luchtwaardigheid nogmaals getoetst wordt.

Naast deze taken zijn er ook nog een aantal zaken die continu door ons bij gehouden worden:

  • Actuele urenstand van uw toestel en componenten (motor, propeller, ect.).
  • Taken welke op datum (b.v. 1x per jaar) uitgevoerd dienen te worden.
  • Revisiestatus bijhouden van de onderhoudsboeken (maintenance manuals, ect.).
  • Speciale luchtwaardigheidsaanwijzingen van de overheid bijhouden zoals: EASA AD’s, FAA AD’s en aanwijzingen die door IVW zijn uitgegeven.
  • Speciale aanwijzingen en modificaties van de fabrikanten van het toestel en componenten.
  • Bijhouden en waar nodig aanpassen van het contract/ arrangement.

CAMO

Een CAMO (Continuing Airworthiness Management Organisation) regelt voor de vliegtuigeigenaar de uitvoering van het noodzakelijke onderhoudswerk op het juiste moment aan een luchtvaartuig wordt uitgevoerd. De CAMO doet dat door de
technische administratie en het technisch vliegtuigbeheer te (laten) uitvoeren. Bon Air Aircraft Management B heeft een door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) afgegeven CAMO-Certificaat van Erkenning.

Geen CAMO contract?

Ook als u geen contract met Bon Air Aircraft Management B.V. heeft, kunnen wij een aantal taken voor u als vliegtuigeigenaar uitvoeren. Zo kunnen wij een AMP voor u opstellen of updaten en/of de jaarlijkse ARC inspectie uitvoeren. Wist u dat wij als Bon Air Aircraft Management B.V. de meeste ARC inspecties in de Nederlandse General Aviation uitvoeren?
Neem bij interesse of vragen over de werkzaamheden van onze CAMO gerust vrijblijvend contact met ons op.

Om de luchtwaardigheid van uw toestel te waarborgen bent u van overheidswege verplicht de administratie van uw toestel aan bepaalde eisen te laten voldoen.

Aankoop en/of import van uw vliegtuig

Mocht u de wens hebben om een vliegtuig of helikopter aan te schaffen dan bent u bij AMN en Bon Air aan het juiste adres voor advies en begeleiding van uw aanstaande aankoop. Deze begeleiding zal, bijvoorbeeld door een aankoopkeuring, voorkomen dat u achteraf onaangenaam verrast wordt door zaken die over het hoofd gezien zijn. Uiteraard kunnen wij het toestel ook voor u importeren in het PH- register (het vliegtuig ´Nederlands te maken´).

Verkoop en/of export van uw vliegtuig

Indien u een vliegtuig verkoopt, binnen Nederland of naar het buitenland, kunnen we u op diverse wijzen behulpzaam zijn. AMN kan bijvoorbeeld zorgen voor aan- en verkoopkeuringen. Ook kunnen we u helpen de identiteit van het vliegtuig administratief en bij het vliegtuig zelf om te zetten.

Verkoop van uw vliegtuig

Voor de eventuele verkoop van uw toestel kunnen wij begeleiden, bijvoorbeeld door uw vliegtuig op onze veelgelezen verkoopsite te plaatsen en desgewenst deze verkoop te begeleiden.

Kijk hiervoor op onze Engelstalige site: aircraft-4-sale.com en aircraft-4-sale.nl

Download onze CAMO Bon Air Aircraft Management B.V. certificaat.

Blijf op de hoogte van al onze bijzondere activiteiten. Volg ons op Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter!

Missie en Visie

Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) wil een kwalitatief goed en flexibel totaalpakket voor het onderhoud (en bijhorende werkzaamheden) aanbieden voor Operators, vliegclubs en privé eigenaren in de general en business aviation (vliegtuigen en helikopters).

Contact

AMN Teuge
De Zanden 105 B
7395 PG Teuge (NL)
T: +31 (0)55 - 323 21 74

Support

Ondersteuning

Documentatie

Veel gestelde vragen