Teuge, 30 juni 2014 – Aircraft Maintenance Netherlands, gevestigd op Teuge en Lelystad, slaat zijn vleugels verder uit. Een nieuw officieel dealerschap van Garmin, nieuwe grote opdrachtgevers en verdere professionalisering van de medewerkers hebben van dit vliegtuigonderhoudsbedrijf dit jaar de grootste CAMO uit de gemotoriseerde Nederlandse General Aviation gemaakt.

Innovatieve oplossingen
Aircraft Maintenance Netherlands werd eerder deze maand officieel dealer van Garmin Avionics, de eerste op Lelystad-Airport. Garmin behoort tot de grootste leveranciers en producenten van avionica.  AMN is al langer officieel dealer van onder andere Aspen Avionics, Trig Avionics, AEM Electronics en ACR Artex. Aircraft Maintenance Netherlands is blij met het nieuwe dealerschap van Garmin. Directeur Niels Pol: “Garmin is met zijn avionica de wereldmarktleider die ook voortdurend komt met innovatieve oplossingen voor vernieuwende avionica-toepassingen. We zijn daarom erg blij dat AMN Garmin in zijn aanbod kan toevoegen”.

AMN jongste dealer van Garmin: Stefan Baron van Garmin met Niels Pol (l) en Thijs Lichtenberg (r) van AMN

AMN jongste dealer van Garmin: Stefan Baron van Garmin met Niels Pol (l) en Thijs Lichtenberg (r) van AMN

Samenwerking en professionalisering
In het voorjaar is AMN een nauwe samenwerking met Wings over Holland op Lelystad-Airport aangegaan. Deze samenwerking, maar ook de toeloop van nieuwe klanten, waren voor de medewerkers van AMN reden voor verdere professionalisering. Zij zijn vrijwel wekelijks bezig met onderhoudsopleidingen voor nieuwe vliegtuigen, motoren en avionics. Zo heeft AMN in de afgelopen maanden medewerkers kunnen trainen voor onderhoud aan de grote Honeywell TPE-331-motoren van de Cessna 208 Caravan en de kleine Rotax-motoren van veel moderne lichte vliegtuigen, aan nieuwste Aspen Avionics en voor onderhoud aan de Aero L-39 Albatros-jet.

Erkenning PS-28 Cruiser
Ook ontving AMN zijn Part 145-erkenning voor de CSA PS-28 Cruiser, waarvan van de MLA- en VLA-versies in korte tijd al 20 exemplaren in Nederland zijn verkocht. Niels Pol: “We merken dat steeds meer nieuwe klanten, zowel particulieren als  bedrijven en andere organisaties, AMN voor hun vliegtuigonderhoud weten te vinden, onder andere omdat we zo flexibel zijn. We proberen onze klantenwens altijd zo goed mogelijk in beeld te houden. Onze service verrichten we daarom overal in het land en zelfs over de grenzen, en zowel door de week als in het weekend”.
Aircraft Maintenance Netherlands heeft vestigingen Vliegveld Teuge en op Lelystad-Airport. Voor meer informatie of de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen. Zie ook onze Garmin Avionics dealer pagina met meer informatie.